Udruga Zeleni Plan Split, u skladu sa svojim temeljnim načelima, stvara proaktivnu suradnju s javnim i privatnim subjektima, te ostalim organizacijama civilnog društva, kako bi se poboljšalo očuvanje prirode i okoliša, kao i održivi razvoj uz pomoć naprednih i geoinformacijskih tehnologija. Udruga pruža edukaciju lokalnoj zajednici o očuvanju prirode i okoliša, koristeći inovativne tehnologije koje će pomoći u identificiranju problema i rješavanju problema uz pomoć transparentnih i jednostavnih metoda. Udruga će također raditi na podizanju svijesti o važnosti iskorištavanja tehnologije i alata u svrhu održivog razvoja i zaštite okoliša.

Udruga potiče i promovira istraživanja i inovacije vezane uz svemirske tehnologije u svrhu promatranja i proučavanja voda, mora i kopna te urbanih područja u sklopu doprinosa ostvarenju Europskog zelenog plana. Konačno, Udruga se zalaže da se implementiraju rezultati stečeni iz provedbi i sudjelovanja na nacionalnim i EU projektima te inovacije u postojeće usluge namijenjenih korisnicima.

MISIJA: Udruga Zeleni plan je osnovana s ciljem promicanja otvorenih i integriranih geoinformacijskih tehnologija u svrhu očuvanja prirode i okoliša te održivog razvoja kroz educiranje, promociju, istraživanje, inovacije, implementaciju i povezivanje s relevantnim subjektima.

VIZIJA: Udruga Zeleni plan želi biti vodeća europska udruga koja će zajedno s partnerima uspješno pokrenuti i implementirati geoinformacijske tehnologije u svrhu očuvanja prirode i okoliša te održivog razvoja u skladu s Europskim zelenim planom.

Za više informacija ili suradnju molimo da nas kontaktirate: zeleniplansplit@gmail.com